Woensdag 29 januari 2025

Brabantse schillenverwerker wil uitbreiden naar Spanje


  • 27-08-2024
  • Bron tekst / afbeelding: NOS.nl

Tussendoor een sinaasappel eten of een citroen persen. En dan de schil uiteindelijk terugvinden in bier, muffins, vegetarische maaltijden en schoonmaakmiddelen. Het recyclebedrijf PeelPioneers specialiseerde zich zeven jaar terug in deze techniek. De Brabanders breiden hun bedrijf nu uit in het moederland van de sinaasappel- en citroenbomen: Spanje. Daar moet straks dertig miljoen kilo sinaasappelschillen per jaar verwerkt worden. "Er kan nog zo veel meer uit de schillen gehaald worden", zegt Bas van Wieringen, één van de oprichters van PeelPioneers. Om aan de groeiende vraag naar versgeperst sinaasappelsap te voldoen schaften veel supermarkten, cafés en kantines de afgelopen jaren persmachines aan. In...

Lees het hele artikel op NOS.nl »